Charakteristika zvláštnosti manažmentu verejnej správy

Charakteristika zvláštnosti manažmentu verejnej správy
Pojem manažment public administration, resp. Verejnosprávny management, manažment verejnej správy, treba rozlíšiť od pojmu verejný manažment. Tento vzniká najmä vtedy, keď firemný manažment musí definovať a zdôrazňovať, že vo svojej činnosti bude slúžiť verejnému záujmu a svojmu okoliu. Táto vlastnosť kvalitatívne zlepšuje vzájomné porozumenie s okolí, priaznivo sa vníma vzťah organizácie a publika, vylepšuje sa pôda na prítomné i budúce iniciatívy v súkromnej i verejnej správe.
Odlišnosti medzi verejnosprávnym a obchodným manažmentom sú spôsobené tak vnútornými, ako aj vonkajšími faktormi, ich vzájomnými vzťahmi a vzájomnou podmienenosťou. Zvláštnosti manažmentu verejnej správy možno charakterizovať v piatich aspektoch manažérskeho prostredia:
a) oblasť vonkajšieho prostredia správy
b) oblasť vnútorného prostredia správy
c) oblasť transakcií a programovateľnosti cieľov
d) oblasť rozhodovacej právomoci a vedenia organizácie
e) oblasť stimulov a motivácie
Oblasť vonkajšieho prostredia organizácie
Pôsobia tu faktory, ktoré hlbšie podmieňujú osobitné črty manažmentu, sú to:
1. Absencia ekonomického trhu – chýba dopyt a ponuka, na rozhodovanie manažérov úzkou mierou vplyvu pôsobia trhové indikátory a informácie, ako sú ceny, zisky, rentabilita, náklady a pod.
2. Intenzívne formálne a právne obmedzenia – autonómia chovania manažérov.
3. Existencia mnohých intenzívnych politických činiteľov – na manažérov pôsobia politické vplyvy, dohody, lobbizmus, vplyv rôznych záujmových skupín, podnikateľov, voličov, občanov.
Oblasť vnútorného prostredia organizácie
rozhodovanie vo verejnej správe je právne regulovaným rozhodovaní, ktoré treba rešpektovať. Manažment obsahuje dôsledný dozor nad činnosťou jednotlivých pracovníkov a zamestnancov.
očakávanie verejnosti voči manažérom verejnej správy, pokiaľ ide o otvorenosť, skladanie účtov a zodpovednosť
prejavuje sa donucovací charakter moci, platia príkazy, sankcie, ustanovenia, zaniká participácia na výsledku, na financovaní činnosti a pod.
činnosť manažmentu má väčší symbolický význam, ten istý produkt činnosti sa dotýka a vzťahuje na viac subjektov zvnútra i zvonku organizácie
Oblasť programovateľnosti cieľov a úloh organizácie
prejavuje sa nejednoznačnosť, multiplicita a konfiktnosť cieľov. Ciele sú diskutabilné, ťažko ich zhodnotiť a preveriť. Napr. príprava obyvateľstva na obranu, dodržiavanie čistoty prostredia...
rastú požiadavky na verejné skladanie účtov, na nevyhnutnosť kompromisov, rastie konfliktnosť cieľov
úlohy sú viac politicky exponované a zahŕňajú častejšie problémy s intervenciami, ktoré predkladajú občania, záujmové skupiny, politické autority a pod.
Základné úlohy manažérov vo verejnej správe sú v mnohých funkciách a kategóriách podobné ako u súkromného manažmentu.
Oblasť rozhodovacej právomoci manažérov
manažéri vo verejnej správe majú menej rozhodovacej autonómie a flexibility. Dôvodom sú rozsiahle organizačné a inštitucionálne obmedzenia, externé politické vplyvy. Verejní manažéri vydávajú viac času na kontakty a formálne stretnutia s externými záujmovými skupinami a sú pod vplyvom externých požiadaviek svojich riadiacich orgánov.
manažéri verejnej správy majú menšiu právomoc vo vzťahu ku svojim podriadeným.
manažéri verejnej správy na vyššej úrovni prejavujú skôr neochotu delegovať právomoci. Často sa uchyľujú k formálnej regulácii a kontrole nižších úrovní.
prejavuje sa častejšia výmena kádrov najmä u vrcholových riadiacich pracovníkov z dôvodu volieb a politických menované.
verejné organizácie sú pod väčším byrokratickým tlakom a pracujú pri dôkladnejšej byrokratickej štruktúre.
existujú slabšie organizačné záväzky medzi manažérmi, zamestnancami a organizáciami ako u súkromného manažmentu.
Oblasť stimulov a motivácie manažérov
manažéri verejnej správy pociťujú väčšie administratívne obmedzenia právomoci v oblasti stimulácie, ako sú odmeny, zvyšovanie miezd, povýšenia, disciplinárne tresty, sankcie a pod.
závislosť výkonu manažérov i zamestnancov verejnej správy od zárobku je menšia ako u súkromných firiem
manažment správy, preukazuje nižšie hodnotenie peňažných stimulov a vyššiu úroveň hodnotenia morálnej motivácie pri hodnotení zvláštnosti manažmentu verejnej správy možno súhrne konštatovať, že existujú určité, prirodzene založené rozdiely a osobitné črty pri jeho fungovaní v porovnaní s manažmentom súkromných firiem, postavených na komerčnom základe.
Zároveň je treba zobrať na vedomie, že stručne vyznačené hlavné rozdiely majú svoju flexibilitu, môžu sa zúžiť, alebo rozšíriť v závislosti od typu vzťahov a funkcie verejnej organizácie a jej postavenia vo verejných vzťahoch.