Wales

Wales po Slovensky
KRAJINA

Wales je krajina mnohých zmlúv. Niektorí ľudia radi chodiť v horách, zatiaľ čo iní dávajú prednosť krásne pobrežie. Tí so záujmom o históriu, môžu navštíviť veľa hradov, ktoré prežili. Tam je tiež veľa kultúrnych rozdielov a nádherné tradície, ktoré možno všetky pridať až vo Walese, aby nádherné prázdniny určenia. Všade okolo pobrežia Walesu sú nejaké veľkolepé hrady a sú veľmi časti kraja históriu.

PRÍRODA

Väčšina z Walesu je pokrytá horami. Snowdon (1085 m) na severe - západ Walesu, je najvyššia hora v Anglicku a Walese. Na juhu krajiny Brecon Beacon sú hladké plochy v porovnaní s sopečné skalnaté hory na severe. . Brecon signálne ohňa sú národný park, kde je krásna príroda, jazerá, rieky a zaoblené kopce. Severné Wales pobrežie bolo navštevujú ľudia od tej doby dovolenky pri mori sa stalo módne. Snáď najviac dobre známy rekreačné mesto je "Llandudno". Južný Wales má dve oblasti "výnimočné prírodné krásy" údolia rieky Wye a pobrežia Gower polostrova. V západnom Walese pobreží je obzvlášť vynikajúci. Útesy a pobrežné ostrovy sú domovom mnohých kolónie morských vtákov. Tam je tiež veľa piesočnatých pláží prilákať tvorca dovolenku.

PRIEMYSEL A POĽNOHOSPODÁRSTVO

Južný Wales je oblasťou s najväčšími kontrastmi. K dispozícii je označený priemyselnej oblasti. Ťažby uhlia a oceliarskeho priemyslu boli veľmi dôležité v minulosti. Cardiff je hlavné mesto a je na južnom pobreží. SWANSEA je druhým mestom. Stredná-Wales, je najpokojnejšie časti krajiny. Tam je malý trh miest a letovísk pozdĺž tejto časti pobrežia sú malé. Tam bolo zlato v kopcoch tohto regiónu a kráľovskej snubné prstene sú vraj vyrobené zo zlata waleštine. Stredná-Wales regióne je tiež hlavná ovce-poľnohospodárska oblasť. Jahňacie mäso je populárny jedlo v Británii, aj keď ovce sa tiež uchovávajú na vlnu